پچ کورد شبکه CAT6 UTP 2M Legrand
پچ کوردها برای ایجاد اتصال بین سوئیچ های شبکه ، پچ پنل ها، اتصال بین کامپیوترها و پریزهای شبکه به کار برده می شوند.
یکی از بخش های مهم شبکه، پچ کورد ها می باشند؛ زیرا میتوانند کارایی شبکه را تحت تاثیر قرار دهند. پچ کوردها معمولا در طولهای ( 0.5 – 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10 ) متری و با دو نوع ژاکت PVC و LSZH طراحی و تولید می شوند. پچ کوردهای با ژاکت LSZH به دلیل داشتن هالوژون در زمانی که آتش سوزی ایجاد شود از تولید دودهای سمی جلوگیری می کنند.
پچ کوردهای شبکه موجود در بازار با استاندارد های مختلف و در انواع UTP و SFTP ارائه می شوند. پچ کوردها طول های مشخصی از کابل های شبکه هستند به همین جهت تقسیم بندی هایی که برای کابل ها استفاده می شود برای پچ کورد ها هم مورد استفاده قرار می گیرد. پچ کوردها با توجه به پهنای باند و نرخ انتقال داده ها به دسته های Cat1 تا Cat8 تقسیم میشوند. پچ کوردهای Cat1 تا Cat4 منسوخ شده و در حال حاضر پچ کوردهای Cat5e، Cat6 و Cat6a بیشترین کاربرد را در شبکه های کامپیوتری دارند.
در جدول زیر اطلاعات مربوط به هر یک از این دسته ها را مشاهده میکنید

تفاوت پچ کوردها با کابل های شبکه در چیست؟
هر فرد میتواند یک سر از طول دلخواه خود را از یک کابل شبکه را سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات شبکه استفاده کند، پس چه نیازی به استفاده از پچ کوردها داریم ؟
در پاسخ باید گفت:
- حداقل کردن احتمال خطر: در هنگام سوکت زدن کابل ها ممکن است سیم ها به صورت اشتباه پانچ شوند و انتقال داده با اشکال مواجه شود، اما پچ کوردها توسط کارخانه های مطرح سازنده تولید و تست می شوند به همین دلیل استفاده از آنها کیفیت اتصالات را بالا میبرد.
- استفاده از پچ کوردها به دلیل آماده بودن پچ کورد ها باعث صرفه جویی در زمان کابل کشی شده، زیرا سوکت زدن کابل شبکه درشبکه های بزرگ به زمان زیاد، ابزار و نیروی انسانی نیاز دارد.
- در طول های کوتاه برای کم کردن اتلاف و تاثیر نویز معمولا ازپچ کوردها ستفاده میشود
- پچ کوردها تنوع رنگی زیادی دارند و چون در کارخانه ها به وسیله دستگاه سوکت زده می شوند و نسبت به کابل هایی که به صورت دستی سوکت زده می شوند زیباتر و شکیل تر هستند، در کابل کشی های ساختار یافته میتوان از هر رنگ برای ایجاد یک اتصال خاص استفاده کرد.