ای-نماد عضو نظام صنفی اتاق بازرگانی

خرید ماژول فیبرنوری

معرفی WiFi6 (Wi-Fi 6)

تکنولوژی WiFi6 در زمان انتشار این مقاله جدیدترین نسخه WiFi است که قابلیت‌های جدیدی را از نظر سرعت، کیفیت و امنیت به کاربران می‌دهد. به منظور درک تغییرات این نسخه از WiFi مقایسه‌ای بین نسخه‌های مختلف WiFi خواهیم داشت تا تفاوت‌ها و پیشرفت‌های WiFi 6 نسبت به نسخه‌های قبلی روشن‌تر شود.

WiFi چیست؟

Wi-Fi یک تکنولوژی شبکه بیسیم (Wireless) است که به دستگاه‌هایی مانند رایانه (لپ تاپ و دسکتاپ)، تلفن همراه و سایر تجهیزات (چاپگرها و دوربین های فیلمبرداری) متصل شده و اجازه‌ی انتقال اطلاعات بدون نیاز به سیم را فراهم می کند. اغلب افراد تصور می کنند که کلمه Wi-Fi  مخفف عبارت Wireless Fidelity است اما در حقیقت اصطلاح Wi-Fi توسط اتحادیه غیرانتفاعی Wi-Fi Alliance ایجاد شده، و به گروهی از پروتکل‌های شبکه بی سیم که براساس استاندارد شبکه IEEE 802.11 می‌باشد اشاره دارد.

تکنولوژی WiFi یک شبکه بی سیم است که به وسیله سیگنال‌های رادیویی ارتباط برقرار کرده و با استفاده از فرکانس‌های خاص رادیویی اینترنت را بین دستگاه‌های مختلف به اشتراک می‌گذارد. برای درک بهتر آن به مثال زیر توجه کنید:

یک رابط بیسیم را در نظر بگیرید، این رابط، داده‌ها را به سیگنال رادیویی تبدیل کرده و با استفاده از یک آنتن، سیگنال‌ها را انتقال می‌دهد سپس یک مودم سیگنال‌های دریافت شده را Decode (رمز گشایی) می‌کند. مودم اطلاعات و داده‌ها را از اینترنت دریافت و آن را به سیگنال رادیویی تبدیل و به رابط بی سیم کامپیوتر ارسال می‌کند.

مقایسه انواع WIFI :

WiFi1

WiFi1 که نام استاندارد 802.11a است در سال 1999 ایجاد شد. باند فرکانسی آن 5Ghz و حداکثر سرعت انتقال و دریافت اطلاعات 54Mbps می‌باشد. wifi1 از فرکانس رگولاسیون استفاده نمی‌کند و عدم استفاده از این فرکانس سبب تداخل با سایر دستگاه‌ها همانند موبایل، مایکرویو و... می‌شود. یکی از دلایلی که باعث شد WiFi1 مورد استقبال قرار نگیرد، هزینه‌ی بالا و فرکانس‌های محدود آن بود.

WiFi2

نام استاندارد WiFi2، 802.11b می باشد که همزمان با WiFi1 در سال 1999 ایجاد شد؛ باند فرکانسی آن 2.4Ghz و سرعت 11Mbps است. استاندارد 802.11b هم مانند استاندارد 802.11a از فرکانس رگولاسیون استفاده نمی‌کند و تفاوت آن با WiFi1 در سرعت انتقال اطلاعات (11Mbps) و باند فرکانسی (2.4Ghz) است. Wifi2 مانند wifi1 به علت سرعت پایین و تداخلات فرکانسی مورد استقبال قرار نگرفت.

WiFi3

سال 2003 استاندارد 802.11g با نام WiFi3 طراحی شد و سرعت انتقال اطلاعات را به 54Mbps افزایش داد. اما باند فرکانسی 2.4GHz همچنان رگوله نشده باقی ماند. در طراحی WiFi3 سعی بر این شده تا از ویژگی‌های دو استاندارد 802.11a و 802.11b استفاده شود. سرعت بالا، سازگاری با تجهیزات 802.11b و قیمت مناسب از ویژگی‌های WiFi3 می‌باشد.

WiFi4

WiFi4 که نام استاندارد آن 802.11n می باشد در سال 2009 و با افزایش پهنای باند طراحی شد. 802.11n از فناوری MIMO در جهت تقویت نمودن پهنای باند WiFi استفاده نمود. سرعت انتقال اطلاعات WiFi4 به 300Mbps می‌رسد، که علاوه بر مطابقت با استانداردهای پیشین و سرعت بالا جزء ویژگی‌های این استاندارد به شمار می‌رود و تنها ضعف آن هزینه ی بالا می‌باشد.

WiFi5

استاندارد 802.11ac که با نام WiFi5 شناخته می‌شود؛ در سال 2014 ارائه شد. WiFi5 هم همانند WiFi4 از فناوری MIMO پشتیبانی می‌کند و با استانداردهای پیشین سازگار می‌باشد. سرعت انتقال اطلاعات استاندارد 802.11ac معادل 1300Mbps است.

"استاندارد 802.11ac یکی از جدیدترین فناوری های wifi می باشد که در برخی از مودم های دو بانده موجود است."

مودم دو بانده به این معناست که می‌توان از باندهای فرکانسی 2.4GHz و 5GHz به طور همزمان استفاده نمود.

WIFI6

WIFI6 یک نسخه جدید از استاندارد 802.11 برای انتقال بی سیم اطلاعات و داده‌ها در شبکه‌های کامپیوتری است و اصطلاح فنی آن 802.11ax می‌باشد. WiFi6 یک استاندارد به روز شده است و با دستگاه‌هایی چون مودم سازگار هستند و در انتقال سیگنال‌های WiFi بسیار کارآمدتر عمل می‌کنند. اگرچه امکان دارد قابلیت‌های این WiFi برای کاربران عادی خیلی محسوس نباشد.

در جدول زیر استانداردها و ویژگی‌های اصلی مربوط به wifi4 (IEEE 802.11n)، wifi5 (IEEE 802.11ac) و wifi6 (IEEE 802.11ax) با یک دیگر مقایسه شده‌اند:

نرخ انتقال داده و اطلاعات برای WiFi5 و WiFi6 به صورت حداکثر و نظری آورده شده است و ممکن است در شرایط عملی این اعداد کمتر باشد.

سرعت WiFi6

متخصصان این حوزه حداکثر سرعت  WiFi6 را معادل 9.6 مگابیت بر ثانیه اعلام کرده اند که در شرایط واقعی به حداکثر سرعت خود هم نمی رسد. به عنوان مثال حداکثر سرعت اتصال به اینترنت از طرف ISP با اتصال مستقیم به فیبر نوری معادل 300 مگابیت بر ثانیه می باشد که تنها 25% از سرعت یک مودم با WiFi6 می باشد.

چرا WiFi6 سریع تر است؟

امروزه تعداد زیادی از دستگاه‌هایی که در خانه و محل کار موجود هستند مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت، تلویزیون، زنگ‌های در و... به WiFi متصل می‌شوند. WiFi6 این کار را برای شما آسان می‌کند چرا که این قابلیت را دارد تا به طور همزمان به دستگاه‌هایی که به اطلاعات نیاز دارند ارتباط بهتری برقرار کرده و ترافیک دستگاه‌ها را اولویت بندی کند. OFDAM (دسترسی چندگانه تقسیم فرکانس متعامد) با تقسیم بندی کانال‌ها و امکان انتقال آن‌ها به چندین دستگاه کار می‌کند و WIFI6  می‌تواند سیگنال‌های مختلفی را ارسال کند. این کار سبب می‌شود تا یک انتقال منفرد بتواند با چندین دستگاه به طور همزمان ارتباط برقرار کرده و به جای آن که هر دستگاه منتظر باشد همزمان اطلاعات را در شبکه ارائه دهد. به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید در صف یک رستوران شلوغ قرار گرفته‌اید و این رستوران یک متصدی ماهر برای دریافت سفارشات دارد و می‌تواند همزمان چندین وظیفه‌ی دیگر را هم به خوبی انجام دهد اما با این وجود صف بسیار طولانی است و تعدادی از افراد حاضر در صف از روند آن ناراضی می‌باشند. متصدی همان مودم است و مشتریان دستگاه‌هایی هستند که از طریق WIFI به مودم متصل شده‌اند. همانطور که می‌دانید تمام مشتریان به توجه کامل متصدی نیاز دارند اما تعداد زیاد افراد موجود در صف باعث می‌شود تا درخواست‌ها با مشکل مواجه شود.

شما می‌توانید مودم خود را با مودمی که از WIFI6 پشتیبانی می‌کند جایگزین نمایید، به این صورت که به جای یک متصدی، یک دستگاه با چندین بازو دارید که می‌تواند به تعداد بیشتری از مشتریان خدمات ارائه دهد بدون آنکه از سرعت کاسته شود؛ همچنین علاوه بر سرعت مهارت کافی در انجام کارها هم دارد.

معرفی مودم فیبر نوری با پشتیبانی از WIFI6

مودم‌های فیبر نوری هواوی (HUAWEI) که از فناوری وای‌فای 6 (Wi-Fi 6) پشتیبانی می‌کنند، از طریق ارائه اتصالات پرسرعت و پایدار، تجربه‌ی ارتباطی بهبود یافته را برای کاربران فراهم می‌کنند. این مودم‌ها معمولاً دارای ویژگی‌هایی همچون دو باند فرکانسی (Dual-band)، فناوری MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output) برای ارتباط همزمان با چندین دستگاه، Beamforming برای افزایش دامنه و قدرت سیگنال وای‌فای، و امکانات مرتبط با امنیت شبکه مانند WPA3 و قابلیت مدیریت دسترسی کاربران را دارند.

مودم فیبر نوری EG8145X6

مودم فیبر نوری هواوی EG8145X6 دارای ویژگی های بسیاری است که مهم ترین آن دارا بودن WIFI6  است و سرعتی معادل 2400Mbps دارد. مودم X6 دارای 4 پورت شبکه از نوع گیگ با سرعت 1000Mbps ، یک پورت تلفن و دو پورت USB برای به اشتراک گذاری فایل ها از طریق شبکه WLAN می باشد. مودم فیبر نوری X6 از فناوری MIMO 2*2 هم پشتیبانی می کند؛ همانطور که می دانید این فناوری باعث افزایش سرعت انتقال داده ها و اطلاعات شود.

مودم فیبر نوری OptiXstar K662c

جدیدترین مودم فیبر نوری هواوی OptiXstar K662c است. این مودم از فناوری بی سیم WIFI6 پشتیبانی می کند و باعث ارتقاء ارتباطات بی سیم می‌شود. مودم K662C دارای 4 پورت شبکه از نوع گیگ و فاقد پورت تلفن و USB می باشد.

مودم فیبر نوری هواوی K662C دارای یک حافظه flash 128Mb و یک RAM 256Mb با سرعت انتقال اطلاعات  600 Mbps (2.4GHz) + 2400 Mbps (5GHz)، و همچنین چهار آنتن با توان 5dbi دارد.

مودم فیبر نوری HN8145X6

یکی دیگر از مودم های فیبر نوری هواوی که از تکنولوژی WIFI6 پشتیبانی می کند، مودم HN8145X6 است. این مودم دارای 4 پورت شبکه از نوع گیگ با سرعت 1000Mbps، یک پورت تلفن و دو پورت USB برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و داده ها از طریق شبکه WLAN دارد. سرعت WIFI مودم HN8145X6، 2800Mbps که سرعت بسیار بالایی محسوب می شود.

 

مودم‌های هواوی EG8145X6، Optixstar K662c و HN8245X6 باتوجه به سرعت WIFI و دو بانده بودن، بسیار مناسب برای گیمرها و استریمرها می باشد چرا که با توجه به سرعت بالایی که دارند از Latency پایین تری برخوردار هستند، که این امر برای گیمرها بسیار حائز اهیمت است.

نظر خود را وارد نمایید