شرکت سیسکو یکی از شرکتهای معروف در حوزه تولید، طراحی و ساخت قطعات مورد نیاز شبکه میباشد و سوئیچ شبکه یکی از محصولات اصلی و پرکاربرد این شرکت است. سوئیچهای شبکه سیسکو به دلیل کیفیت بالا، قابلیت اطمینان و امکانات پیشرفتهای که ارائه میدهند، در سراسر جهان بهویژه در سازمانها و Data Centerها مورد استفاده قرار میگیرند. شرکت Cisco انواع متنوعی از سوئیچهای شبکه را برای نیازهای مختلف طراحی و تولید میکنند. در این مقاله به سوئیچهای شبکه سیسکو و انواع آنها میپردازیم.
قبل از پرداختن به سوئیچهای شبکه سیسکو ابتدا بهتر است در مورد سوئیچ شبکه اطلاعاتی داشته باشیم.
سوئیچ شبکه (Network Switch) چیست؟
همانطور که در مقاله سوئیچ اشاره کردیم، سوئیچها براساس مدل OSI و اغلب در لایهی دوم Data link قرار دارند و دادهها را بین دستگاههای متصل به شبکه از طریق جدول مک آدرس انتقال میدهند. سوئیچهای شبکه با استفاده از جداول MAC، مسیر دقیق هر بسته داده را مشخص و آن را به پورت مناسب ارسال میکنند؛ به این ترتیب ارتباطات درون شبکه به صورت مؤثر برقرار میشود. سوئیچها در لایهی Data link از پروتکلهای مختلفی مانند Ethernet برای انتقال دادهها استفاده میکنند و معمولاً به عنوان نقطه اتصال اصلی بین دستگاههای مختلف مانند کامپیوترها، پرینترها و سایر تجهیزات شبکه عمل میکنند. برخی از سوئیچهای شبکه میتوانند در لایه سوم مدل OSI یعنی لایه شبکه Network Layer قرار گیرند. این نوع سوئیچها که به عنوان سوئیچهای لایهی سوم شناخته میشوند، توانایی مسیریابی بستههای IP را دارند و میتوانند مانند یک روتر عمل کنند، که این ویژگی برای شبکههای پیچیده بسیار مناسب است.
به طور کلی سوئیچهای شبکه شامل سه بخش زیر میباشند:
- Core Switch (سوئیچهای هسته): این سوئیچها در مرکز اصلی شبکههای بزرگ قرار دارند، وظیفه اصلی آنها انتقال و مسیریابی سریع، مطمئن دادهها بین بخشهای مختلف شبکهها میباشد و برای مدیریت ترافیک سنگین و پایدار طراحی شدهاند.
- Distribution switch (سوئیچهای توزیع): Distribution switchها همانند پل ارتباطی میان سوئیچهای Access و Core قرار دارد و مدیریت، بهینهسازی ترافیک شبکه را بر عهده دارند.
- Access Switch (سوئیچهای دسترسی): سوئیچهای Access در لایهی آخر شبکه قرار دارند و به کاربران نهایی و دستگاههای شبکه امکان اتصال به شبکه را میدهند. این سوئیچها معمولاً در نزدیکی کاربران نصب شده و اولین نقطه تماس دستگاهها با شبکه را تشکیل میدهند. سوئیچهای Access وظیفه مدیریت دسترسیها، کنترل پهنای باند و ارائه خدمات اولیه شبکه به کاربران را بر عهده دارند.
این سه بخش به صورت هماهنگ عمل کرده تا یک شبکه قدرتمند، امن و پایدار را فراهم نمایند تا پاسخگوی نیازهای مختلف سازمانها و کسبوکارهای مختلف باشد.
سوئیچ شبکه سیسکو (Cisco)
سوئیچهای شبکه سیسکو (Cisco) یکی از پرکاربردترین و محبوبترین تجهیزات شبکه در سراسر دنیا محسوب میشود. این سوئیچها به دلیل عملکرد بالا، پایداری و امنیت به یکی از انتخابهای اصلی در شرکتها، سازمانها و Data Centerها تبدیل شدهاند. باتوجه به گستردگی و تنوع سوئیچهای شبکه سیسکو، این شرکت توانسته نبض بازار را در دست بگیرد. محصولات سیسکو با در نظر گرفتن نیازهای مختلف سازمانها و کسبوکارها، از سوئیچهای ساده تا پیشرفتهترین سوئیچهای دیتا سنتر، یکی از گزینههای اصلی در انتخاب تجهیزات شبکه بهشمار میروند. قابلیتهای پیشرفتهای چون مدیریتی، امنیتی و پشتیبانی از فناوریهای SDN و مجازیسازی، سیسکو را به یکی از پیشتازان این صنعت تبدیل کرده است.
ویژگیهای سوئیچ شبکه Cisco
- مقایس پذیری
- امنیت
- مدیریت آسان
انواع سوئیچ شبکه Cisco
شناخت انواع سوئیچهای شبکه سیسکو این امکان را به شما میدهد تا راهحل مناسبی را برای هماهنگی با نیازهای در حال تغییر کسب و کار خود بیابید. با در نظر گرفتن ویژگیها و قابلیتهای مختلف هر کدام از سوئیچهای سیسکو میتوانید به صورت آگاهانه، دیگر تجهیزات شبکه را انتخاب کنید تا بتوانید به بهترین شکل از منابع خود بهرهمند شوید. علاوه بر شناخت و انتخاب صحیح سوئیچها با نیازهای کاربران میتوانید ارتقاء و انطباق با تغییرات آینده را نیز در نظر بگیرید.
سوئیچ با پیکر بندی ثابت سیسکو (Fixed-configuration switch)
Fixed-configuration switch به معنای سوئیچ با پیکربندی ثابت است. سوئیچهای Fixed یکی از محبوب ترین سوئیچها در بازار است که با داشتن تعداد پورتهای ثابت میتواند در انواع شبکهها مورد استفاده قرار گیرد. این سوئیچها اغلب قابل ارتقا نیستند به همین علت مقرون به صرفهتر از سایر switchها میباشند. ناگفته نماند که سوئیچ با پیکر بندی ثابت سیسکو شامل سوئیچهای غیر مدیریتی، سوئیچهای هوشمند و سوئیچهای مدیریت شده هستند
معرفی برخی سوئیچها با پیکربندی ثابت سیسکو
- Cisco catalyst 2960 series
- Cisco catalyst 29060-s series
- Cisco catalyst 3560 series
- Cisco catalyst 3560-e series
- Cisco catalyst 3560-x series
سوئیچ ماژولار سیسکو (Modular switch)
همانطو که از نام این سوئیچ پیداست میتوانید با اضافه نمودن ماژول به این سوئیچها تعداد پورتهای بیشتری در اختیار داشته باشیدو با استفاده از سوئیچهای ماژولار به راحتی می توان شبکه را توسعه و ارتقا داد. این نوع از سوئیچها بیشترین انعطافپذیری دارند و هزینه بالایی دارند.
معرفی برخی سوئیچهای ماژولار سیسکو
- Cisco catalyst 4500 series
- Cisco catalyst 6500 series
- Cisco nexus 7000 series
سوئیچ غیر مدیریتی سیسکو (Unmanaged switch)
سوئیچهای غیر مدیریتی بهصورت plug and play طراحی شدهاند و نیازی به پیکربندی ندارند و بلافاصله بعد از متصل شدن به برق شروع به کار می کنند. برخی از سوئیچهای غیر مدیریتی قابلیتهای پیشرفته محدودی را ارائه میدهند، اما همانطور که از نام آنها پیداست به طور کلی قابل تغییر یا مدیریت نیستند.
معرفی برخی سوئیچهای غیر مدیریتی سیسکو
- Cisco sg112-24 compact 24-port gigabit switch
سوئیچ مدیریتی سیسکو (managed switch)
سوئیچهای مدیریتی برخلاف سوئیچهای غیر مدیریتی به گونهای طراحی شدهاند که کاملترین ویژگیها را برای ارائه بهترین تجربه کاربری، بالاترین سطح امنیت، دقیقترین کنترل مدیریت شبکه و بیشترین قابلیت مقیاسپذیری را فراهم کنند. به همین علت، سوئیچهای مدیریتی معمولاً بهعنوان سوئیچهای تجمیع/دسترسی در شبکههای بسیار بزرگ یا بهعنوان سوئیچهای اصلی در شبکههای کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرند. این Switchها را میتوان کانفیگ نمود و پورتهای آن را برای کارهای خاص تنظیم کرد.
معرفی برخی سوئیچهای مدیریتی سیسکو
- Sg300-10mpp-k9-na
- Sg350-28-k9-na
تفاوت سوئیچهای سیسکو
سوئیچهای سیسکو هر کدام برای یک کار خاص طراحی و تولید شدهاند و شما میتوانید باتوجه به نیاز خود و ویژگیهای مد نظرتان هر یک از این سوئیچها را انتخاب کنید؛ در زیر برخی از تفاوتهای سوئیچهای سیسکو آورده شده است:
- سرعت و تعداد پورت سوییچ ها
- دسکتاپی یا رک مونت بودن سوییچ ها
- پشتیبانی از فیبر نوری
- ماژولار ، مستقل و یا stackable بودن
- پشتیبانی و یا عدم پشتیبانی از poe و +poe
- Lanlite یا lanbase بودن
- Fast ethernet یا gigabit ethernet بودن پورت ها
- مدیریتی، غیرمدیریتی و یا اسمارت بودن سوییچ ها
نظر خود را وارد نمایید